Hoe stel ik triggers in?

trechter

Wil je gebruik maken van de trigger module, een manier binnen Webpower om het automatiseren te bevorderen? Dit is een module die binnen Webpower aangeschaft kan worden. Heb je dit al aangeschaft, gebruik dan dit artikel om je op weg te helpen met het instellen van triggers.

Onder het menu versturen kies je voor triggers. Klik vervolgens op voeg toe en voer een naam voor je trigger in. Selecteer ook de mailing waar de trigger op geplaatst moet worden.

Nu krijg je twee opties te zien: Definieer conditie(s) en Definieer actie(s).

Bij Definieer conditie(s) kies je de conditie waar de trigger aan moet voldoen. Dit kan bijvoorbeeld een open of klik zijn binnen de mail.

hoe-stel-ik-triggers-in

Wanneer je de conditie gekozen hebt, kun je bij Definieer actie(s) uit vier verschillende acties kiezen:
Hier kun je kiezen uit 4 verschillende acties:

Verstuur mailing: hier kan je een mailing kiezen die verstuurd gaat worden naar de abonnee die de trigger behaald heeft.

Maak abonnee lid van groep: Hier kan je een groep selecteren waar de abonnee aan toegevoegd zal worden nadat de trigger behaald is.

Callback URL: Hier kan er een callback worden gedaan naar bijvoorbeeld een website waar vervolgens de variabelen die worden meegegeven ook beschikbaar zijn.

Update abonneeveld: Hier kan er een abonneeveld geüpdatet worden. Optellen en aftrekken kan hier ook, denk hierbij aan een interesseveld die met +1 opgehoogd wordt. Stel iemand heeft een interesse van 2 dan zal die nadat de trigger behaald is worden opgehoogd naar 3.

update-abonneeveld

Je bent nu bijna klaar, je moet alleen de trigger levensduur en de trigger vertraging nog invoeren. Bij levensduur kies je het maximaal aantal triggers die er mogen plaatsvinden en ook tot wanneer deze actief mag zijn. Bij vertraging kies je een eventuele vertraging.

trigger-levensduur

Vervolgens klik je op Ok. De trigger gaat in bij de eerst volgende keer dat je deze mail verstuurt. Elke trigger die op een mail is gezet kan maar één keer per contactpersoon afgaan.

Bij het kopiëren van een mailing zullen ook de triggers meegenomen worden, dit is handig als je dezelfde triggers opnieuw wil gebruiken voor toekomstige mailings.