Page Builder

Voeg het tekstblok toe aan het canvas. Klik in het rechterpaneel op “broncode” in de wysiwyg-editor.

Op bijvoorbeeld YouTube staat een “share” knop. Klik hierop en klik op de embed link/icoon. Selecteer de code die door YouTube wordt weergegeven en kopieer deze. Ga terug naar Webpower. In de “broncode actief”-modus kun je deze in de wysiwyg-editor plakken. Klik nogmaals op de “broncode”-knop, waarna je video zichtbaar is op het canvas.

Ga naar https://analytics.google.com/ en log in. Als je een admin binnen Google Analytics bent kun je een nieuw account toevoegen door te klikken op de admin-link linksonderin het scherm.

Klik vervolgens op de “+ maak een account aan” knop.

Daarna verschijnt het volgende scherm:

Geef een account- en websitenaam. De URL van de website is:

https:// .webpower.eu

Vervang door je eigen licentienaam.

Doorloop de vereiste stappen. Je ziet uiteindelijk de Google Analytics-trackingcode.

Dit is een voorbeeld van een code:

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-xxxxxxxxx-x

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'UA-xxxxxxxxx-x');

Kopieer het gemarkeerde deel UA-xxxxxxxxx-x en plak het in het UA-codeveld bij het maken van een nieuwe pagina binnen Webpower.

OPMERKING: het kan enige tijd duren voordat je bezoekers ziet.

Ja, net als bij e-mails is het afhankelijk van het apparaat of de landingspagina bijvoorbeeld wordt verkleind en of kolommen onder elkaar worden getoond. Vanuit de Page Builder kun je instellen hoe de kolommen ingedeeld moeten worden op mobiel.

Ja, het merendeel van de styling en blokken vanuit de drag & drop e-maileditor kan overgezet worden naar landingspagina’s. Neem voor meer informatie contact op met je accountmanager of supportafdeling.

Ja, er zit een HTML5 check op waarin wordt gecontroleerd of hierin een @ en . is opgenomen.

Nee, de persoonsgegevens worden niet getoond. Contactgegevens worden 2 keer versleuteld op het moment dat de e-mail verzonden wordt.

Nee, vanuit landingspagina’s kun je de content niet personaliseren (ook niet via maatwerk).

Ja, je moet de landingspagina eerst publiceren. Op die manier willen we voorkomen dat er een 404 wordt getoond als de e-mail verzonden is.

Als je een landingspagina aanmaakt, wordt de algemene URL van de pagina aangemaakt. Via deze URL kan iedereen zich aanmelden, maar het formulier wordt niet gepersonaliseerd (in het formulier). Dit kun je in de e-mail instellen. In de drag & drop e-mailbuilder kun je linken naar gepubliceerde landingspagina’s. Open de tekst-editor, selecteer de tekst en klik op het icoon om een hyperlink in te voegen. Selecteer vervolgens bij ‘’pagina’s’’ de actieve landingspagina (aangegeven door page:).

Nee, als je klikt op de button, worden alle ingevulde gegevens opgeslagen in Webpower en wordt het formulier afgesloten.

Op basis van het e-mailadres en/of ander veld(en) die gecombineerd uniek zijn, wordt bepaald of de contactpersoon al bekend is. Als dit het geval is, worden alle ingevulde velden overgenomen in de database met uitzondering van het e-mailadres.

Navigeer naar een andere Page Builder categorie