Formulieren toevoegen in Landingspagina’s

Om een formulier toe te voegen aan de pagina, sleep je het blok Formulier van het linkerpaneel naar het midden of klik je op het “+” icoontje in het canvas en selecteer je het formulier-icoon in de pop-up.

Uitgangspunten:

• Je kunt slechts één formulier per landingspagina toevoegen.
  • Een formulier wordt binnen een kolom van een lay-out toegevoegd.
    • Je kunt met padding de velden versmallen.
    • Als een formulier links of rechts op de pagina getoond moet worden, kies dan eerst voor een 2-koloms lay-out en plaats het formulier in één van de twee kolommen
  • Velden in het formulier zijn altijd gelinkt aan databasevelden in het Webpower-platform.
    • Bekende contactdata kun je vooraf laten invullen in het formulier, als je dit zo hebt ingesteld. Lees hierover meer bij deze FAQ.
    • Bij verzending van het formulier, worden de velden gevuld in de database. Bestaande gegevens worden overschreven.
    • Nieuwe contacten (op basis van unieke velden, standaard het e-mailadres) worden aangemaakt als nieuw contactpersoon.

Als je het formulier-blok hebt geselecteerd, kun je de volgende wijzigingen doorvoeren in het rechterpaneel:

Titel formulier Deze titel wordt getoond boven het formulier. Onder de titel kan ook nog een tekst worden toegevoegd. Deze mag leeg worden gelaten.
Tekst op de button Deze tekst verschijnt op de button.
Succesbericht na het versturen Deze tekst wordt getoond als het formulier succesvol verzonden is en verschijnt op de plek waar eerder de velden van het formulier stonden.Het is niet mogelijk een andere URL als bedankpagina in te stellen.
Foutmelding als het versturen niet is gelukt. Deze tekst wordt getoond als het niet lukt het formulier succesvol te verzenden.
Recaptcha

Selecteer of reCAPTHA geactiveerd moet worden.

ReCAPTHA detecteert misbruik op de website, zonder dat de gebruiker het doorheeft. Deze tool van Google meet hoe groot de kans is dat een gebruiker spam-gevoelig is (of bijvoorbeeld een ”bot” is). Bij een score van 1.0 is de kans groot dat het gaat om een gebruiker, bij een score van 0.0 is de kans groot dat het een bot is. De gemiddelde score die gebruikt kan worden is dan ook 0.5. Aanmelders met een lagere score dan 0.5, komen niet in Webpower terecht.

Na versturen, voeg contacten toe aan groep Als het formulier wordt verzonden, kunnen de betreffende contacten in een groep worden geplaatst.
Styling

Voor het formulier zijn er de volgende styling-opties:

• Styling van de knop (kleuren, vormen enzovoorts)
  • Styling van het formulier (uitlijning van het formulierveld, achtergrondkleur)

Formuliervelden

Deze formulier-velden zijn beschikbaar:

Tekst-veld

Verzamel hier e-mailadressen of andere korte tekst / op cijfers gebaseerde stukjes informatie.

Tekst-gebied

Verzamel hier langere tekst

Verborgen veld.

Hier kun je vooraf gedefinieerde gegevens invoeren die niet zichtbaar zijn voor de paginabezoeker.

Radio-buttons

Laat je contact één optie kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst van opties in het databaseveld.

Datumkiezer

Selecteer een datum

Checkbox

Selecteer meerdere opties uit een vooraf gedefinieerde lijst met opties in het databaseveld, bijvoorbeeld het akkoord gaan met algemene voorwaarden.

Dropdown

Laat een contact een optie selecteren uit een vooraf gedefinieerde lijst van opties in het databaseveld.

Opt-in

Kan worden gebruikt wanneer een confirmed opt-in niet nodig is.

Aanvullende instelling: optie om te voorkomen dat de aanmelding wordt ingediend als het selectievakje niet is aangevinkt.

Per formulier-veld kunnen de styling-instellingen worden aangepast en ook kun je aanvullende instellingen toepassen.

Instellingen voor alle velden
Label Deze tekst wordt standaard boven het veld getoond. Dit kan middels CSS anders gestyled worden.
Link met het databaseveld in Webpower Selecteer in welk databaseveld de ingevoerde waarde moet worden opgeslagen.
Verplicht veld Geef aan of het veld verplicht is om in te vullen.
Instellingen, afhankelijk van het veldtype
Placeholder Deze tekst wordt gevuld in het invoerveld en verdwijnt zodra het invoerveld wordt geselecteerd.
Veld is alleen-lezen voor bekende contactpersonen Dit veld wordt wél getoond, maar is niet aan te passen voor bekende contactpersonen. Dit geldt ook voor databasevelden die leeg zijn bij een bekend contact.

Navigeer naar een andere Page Builder categorie