Welke waardes zijn er toegestaan in mijn databaseveld?

Wanneer velden in de database zijn opgenomen die een inputtype radio, select, multicheckbox of checkbox hebben, dan zullen de toegestane waardes in dat veld gelimiteerd zijn. De toegestane waardes kun je zien en aanpassen wanneer je een veld wijzigt.

Edit field
Als je helemaal naar beneden scrollt kun je vervolgens achter inputtype op “wijzig” klikken.

Wijzig inputtype
Je krijgt dan te zien welke waardes beschikbaar zijn. Houd hier de databasewaarde aan. Dit is de waarde zoals deze in de database wordt gebruikt. In onderstaand screenshot zijn de twee mogelijke waardes voor gender dus “m” en “v”. Deze is hoofdlettergevoelig. Bij bijvoorbeeld een csv-import moeten waardes bij de contacten exact overeenkomen met de gedefinieerde databasewaarde. Als dit niet zo is, dan zul je dit ook terugkrijgen als importerror.
Available field values

Wij adviseren om de databasewaardes zo simpel en kort mogelijk te houden. Gebruik geen accenten, spaties of hoofdletters om de kans op fouten te verkleinen.