Hoe verkrijg ik een generieke link naar de webversie van mijn mail?

De link naar de webversie kan handig zijn om te gebruiken, bijvoorbeeld als je de inhoud van de mail wil delen op je website. Hiervoor is het niet verstandig om de weblink uit een naar jou verstuurde mail te gebruiken. Deze is namelijk gepersonaliseerd en bevat ook jouw persoonlijke links voor het afmelden en wijzigen van gegevens. Daarnaast verloopt een gepersonaliseerde weblink 60 dagen na verzending. In plaats daarvan is er de mogelijkheid om een generieke link naar de webversie te gebruiken. Deze link is gebaseerd op de gegevens van het voorbeeldcontact user@example.com en deze link zal nooit verlopen. Er zijn twee manieren om de link te verkrijgen:

1. Via de preview van de mail

Via Content -> E-mails, klik op het blauwe knopje “check” voor de mail waarvan je de link naar de webversie wilt verkrijgen.

Check

Als de link van de webversie is opgenomen in je template, houd dan de CTRL-toets ingedrukt en klik op de link naar de webversie of gebruik de rechtermuisknop om op de link te klikken en kies vervolgens om de link te kopiëren of openen in een ander venster. De webversielink kan niet binnen Webpower zelf worden geopend, dan zul je een melding krijgen dat de content wordt geblokkeerd.

Kopieer link

2. Via de mailing archive plugin

Heb je geen link naar de webversie opgenomen in je mail? Dan kan je alsnog de generieke weblink verkrijgen. Ook voor een snel overzicht van alle weblinks kan deze optie handig zijn. Ga naar Content -> Systeempagina’s en klik op de Help-knop naast mailing_archive.

Mailing archive

Klik vervolgens op de link in het help-venster. Je zal terechtkomen in het archief van alle mailings uit deze campagne. Staat de mailing er niet bij? Zorg er dan eerst voor dat de mailing beschikbaar wordt gesteld voor in het archief.