Het terugkijken van een verzending via trace mailing

Twijfel je of een mailing wel helemaal goed is verzonden? Dan is de trace mailing-optie een goede manier om meer duidelijkheid te krijgen. Je kunt op meerdere manieren naar de trace mailing-optie navigeren. Via Content kun je de mail selecteren die je hebt verstuurd. Vervolgens kun je via Extra naar Trace Mailing gaan.
Trace Mailing

In het overzicht van de verzendingen via Versturen -> tabje E-mailverzendingen kun je er ook naar toe.

Trace mailing
Vervolgens verschijnt er een overzicht dat er vrij technisch uitziet. Dit valt echter mee: de pagina geeft een overzicht van de instellingen die gekozen zijn op het moment van verzending. De belangrijkste instellingen die in het overzicht staan zijn:

• Sent to groups: de groep(en) waar de mail naar toe is verzonden
  • Send mode: hier wordt aangegeven of het een test verzending of een definitieve verzending was.

En indien van toepassing:

• Languages: naar welke beschikbare talen de mail is verstuurd
  • Filter: welke filtering is gebruikt
  • Don’t send to groups: welke groepen werden uitgesloten van de verzending

Download de contacten waar de mail naar verstuurd is

Wil je weten welke contacten de e-mail wel ontvangen hebben en welke contacten niet? Download dan de lijst met alle contacten waar de e-mail naar verstuurd moest worden. Door op ‘’downloaden’’ rechtsboven in het scherm te klikken, opent er een .zip bestand. In dit bestand zit een txt-document. In dit document staat allereerst het overzicht van de verzending zoals in het Webpower platform ook al wordt uitgelegd. Daarna volgt een overzicht van de mailadressen die de e-mail niet goed hebben ontvangen. Dit zie je onder het kopje ‘’non-recipients log’’. De e-mailadressen die de e-mail wel hebben ontvangen zie je onder het kopje ‘’recipients log’’.