De unsubscribe plugin van Webpower

Een afmeldlink is, zeker na ingang van de GDPR op 25 mei 2018, een vereiste binnen de regelgeving. De afmeldlink en het afmeldproces zijn gemakkelijk te regelen binnen Webpower. Dit doe je met behulp van de unsubscribe plugin.

Wat doet de unsubscribe plugin?

De unsubscribe plugin geeft contacten de mogelijkheid zich binnen een aantal stappen af te melden voor het ontvangen van e-mails van de verstuurder. Werk je met verschillende campagnes, dan kan de ontvanger (indien gewenst) per campagne aangeven welke campagne het wel e-mails van wilt ontvangen en welke het geen e-mails wilt ontvangen.

Hoe stel ik de unsubscribe plugin in?

Om bij de subscribe plugin te komen moet je de volgende stappen doorlopen:

1. Ga naar het tabblad ‘’content’’
  2. Klik links in het scherm op ‘’systeem-pagina’s’’
  3. Kies hier voor de plugin die ‘’unsubscribe’’ heet

Door te dubbelklikken op de unsubscribe pagina (of kies voor ‘’wijzig’’), kun je de instellingen wijzigen. Hier kun je bijvoorbeeld het template of de taal wijzigen. Daarnaast kun je de plugin ‘’linkable’’ maken (aanrader) waardoor er vanuit e-mails gelinkt kan worden naar de pagina. Daarnaast kan worden aangegeven of je de abonnees ook de mogelijkheid wilt geven om zich tijdelijk af te melden of om hun gegevens te wijzigen. Als een campagne is gekoppeld aan een merk, kan er ook gekozen worden om de mogelijk te geven af te melden voor dit merk. Een andere mogelijkheid die de unsubscribe plugin geeft is het versturen van een bevestiging van afmelding. Indien dit niet gewenst is, laat deze optie dan leeg. Tot slot kan er nog bij worden gehouden waarom het contact zich afmeld. Hierbij kan een intro worden ingevoerd en kunnen er redenen worden ingevoerd die geselecteerd kunnen worden. Let op: gebruik voor elke reden een nieuwe regel. De opgegeven reden is terug te vinden bij het betreffende contact, hiervoor moet je bij de ‘’historie’’ van de contacten kijken.