Wat is een UTM-code & hoe stel ik deze in?

Een UTM-code wordt gebruikt voor het meten van het succes van een artikel / pagina. Dit gebeurt door middel van link-tagging. Het taggen van een link is heel eenvoudig. Dit gebeurt met behulp van een speciale tag van Google: de UTM.

UTM-code instellen in Webpower

Binnen Webpower is het mogelijk om een UTM-code toe te voegen op campagneniveau. Hiervoor moet je de volgende stappen doorlopen:

• Ga naar Beheer
  • Klik onder de tab ’’algemeen’’ op campagnes
  • Kies de campagne waar je de UTM-code wilt plaatsen en dubbelklik hierop (of kies wijzig)
  • Scroll vervolgens naar beneden tot je ’’URL parameter patroon’’ tegenkomt
  • Vul hier de UTM-code in die je wilt gebruiken

Bepaal zelf welke domein je wilt meten

Onder de optie waar je de UTM-code kunt invullen, wordt er nog een optie geboden: het bepalen welk(e) domein(en) er gemeten moeten worden. Dit houdt in dat alleen bij het domein (of bij meerdere domeinen) die ingevuld staan, de UTM-code werkt. Van alle domeinen waar de UTM-code op ingesteld staat, wordt vervolgens achter de URL de UTM-code geplakt. Daardoor kun je bijvoorbeeld het aantal websitebezoekers meten in bijvoorbeeld Google Analytics. Wil je meer weten over UTM-codes en het gebruik ervan in bijvoorbeeld Google Analytics, dan kan dit artikel je verder helpen.