De “verwijder bulk”-optie in Webpower

In Webpower is het mogelijk een hele groep in één leeg te maken. Dit kan met de optie ‘’maak leeg’’. Dit is een handige optie voor het verwijderen van alle contacten uit een groep. Vaak wil je juist niet iedereen uit de groep verwijderen, maar wel een (groot) aantal contacten. Bijvoorbeeld niet-aangemelde contacten voor een evenement. Dat kan met “Verwijder Bulk”. Daarnaast is de “verwijder-bulk”-optie ook handig als je eventuele fouten wilt herstellen.

Hoe kom ik bij de verwijder bulk optie?

Om bij de verwijder bulk optie te komen moet je de volgende stappen doorlopen:

1. Ga naar contacten
2. Klik in het linker tabblad nogmaals op “contacten”
3. Klik bovenin op verwijder bulk

Hoe werkt de verwijder bulk optie?

Je hebt een CSV-bestand nodig van de contacten die je uit de groep wilt verwijderen. Dit kun je doen door eerst een export naar een CSV-bestand vanuit Webpower te doen, maar dit kan ook een CSV-bestand zijn van contacten die je van elders hebt gekregen.

Het is belangrijk dat alle verplichte databasevelden (die ingevuld moéten zijn bij contacten) in ieder geval in het bestand staan om het contact te kunnen verwijderen. Op het moment dat er dus twee verplichte velden zijn, moeten beide velden in het CSV-bestand aanwezig zijn. Verder is het beter om zo min mogelijk velden in de CSV te hebben staan. De niet-verplichte databasevelden spelen namelijk geen rol van betekenis, een veld met verkeerde datumformatting kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je verwijderopdracht alsnog mislukt.

De contacten definitief verwijderen of uit de groep verwijderen

Op het moment dat je de verwijder bulk optie aanklikt en je een CSV-bestand hebt geupload, krijg je het volgende scherm te zien:

Allereerst kun je bepalen of je de contacten uit het CSV-bestand alleen uit de geselecteerde groep wilt verwijderen of dat je ze definitief wilt verwijderen. Let op: op het moment dat je ervoor kiest de contacten alleen uit de geselecteerde groep te verwijderen en ze alleen maar in dié ene groep zitten, worden de contacten ‘’zwevende contacten’’. Ze staan dus nog wel in Webpower, maar ze zijn niet meer gekoppeld aan een groep.

Onder de optie ‘’hoe verwijderen’’ geef je de groep(en) aan van waaruit je de contacten wilt verwijderen.